Blog

Tiny house in Wageningen

20-07-2018

Het is soms heerlijk om even weg te dromen en terug te gaan naar de momenten dat je je intens gelukkig voelde. Ik denk aan mijn verjaardagen van vroeger, het backpacken in Argentinië, mijn eerste tijd in het studentenhuis en zo zijn er vele. Als ik er op terugkijk kom ik als snel tot de conclusie dat het in die momenten nooit ging om mijn huis, de kleren die ik aanhad of de spullen die ik had. We denken vaak dat méér ons gelukkig maakt. Een groter huis, een beter salaris, mooiere kleren en meer spullen. Maar ik denk dat we pas gelukkig zijn als we leren om met minder tevreden te zijn. (meer…)

Weggooien of repareren?

24-02-2017

"we leven in een wegwerpmaatschappij"! Deze uitspraak heb jij vast ook wel gehoord en als ik voor mezelf spreek is het ook waar. Ik hecht vrij weinig waarde aan spullen. Als ik mijn huis ga opruimen kom ik altijd weer een heleboel spullen tegen waarvan ik denk: Heb ik dit nu echt nodig? Meestal is het antwoord nee. Vroeger kwamen deze spullen regelrecht in de prullenbak terecht. Tegenwoordig denk ik erover na wie ik er nog blij mee kan maken of plaats ik het op de weggeefhoek. Maar wat doe je eigenlijk met spullen die kapot zijn? Wat als er een gat in je broek zit, je wekkerradio niet meer afgaat of je printer met eigen creaties komt? (meer…)

Broodfonds

01-02-2017

De woorden verzekering en vertrouwen hoor je niet gauw in een zin. In elk geval niet als ik aan het woord ben. Elke maand gaat er €107 van mijn rekening voor de zorgverzekering. Ik weet eigenlijk helemaal niet wat daarmee gebeurd. Waarschijnlijk wordt het ergens in belegd en er wordt natuurlijk een deel uitgekeerd aan mensen die ziek zijn. Door mijn verzekering weet ik wel dat ik erop kan rekenen dat als ik nu een ziekte krijg er voor mij gezorgd wordt. Dan hoop je natuurlijk wel dat het niet net buiten je pakket valt. Een zorgverzekering is natuurlijk verplicht. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is dat niet. Veel ondernemers en ZZP'ers kiezen ervoor om er geen te nemen. Daar ben ik er één van. Ik vond het te duur en het was toch niet mijn plan om ziek te worden. Eergisteren was ik bij een bijeenkomst van het Broodfonds. Hierdoor ben ik ineens helemaal om. Op deze manier wil ik me wel verzekeren. (meer…)

Uitgestelde koffie – ‘ll caffè sospeso

19-01-2017

"Een cappucino en een uitgestelde koffie alsjeblieft". Ik zit bij de Jongedame in Ede. Een van de, tegenwoordig vele, plekken waar je uitgestelde koffie kan bestellen. Een uitgestelde koffie is een koffie die je wel betaalt, maar niet krijgt. Deze koffie wordt bewaard voor iemand die binnenkomt en zelf geen koffie kan betalen.  Deze nieuwe trend is over komen waaien uit Napels (Italië), waar het al een oude traditie is. Wie gun jij een kopje koffie? (meer…)

Experiment 1: een maand niet naar de supermarkt

11-01-2017

Aangezien mijn werk en andere bezigheden erg flexibel zijn ben ik niet zo'n planner met boodschappen doen. Dat betekent dat ik toch zeker een paar keer per week in de supermarkt te vinden ben. De supermarkt is dus een belangrijk onderdeel in mijn leven en waarschijnlijk ook in die van jou. Toen ik weer een keer in de rij stond bedacht ik hoe tegenstrijdig dit eigenlijk is, aangezien ik het met veel zaken waar de supermarkt aan bijdraagt niet eens ben. Hoe zou het zijn om een maand niet naar de supermarkt te gaan? (meer…)